theater klim op toneel

“Daar sta je dan, achter de schermen, te wachten op jouw entree óp de bühne. Kleren aan die passen bij jouw personage, volledig gegrimeerd stap je de spotlights in. Je voelt de warmte van de lampen en kijkt de donkere zaal in, waarin je eigenlijk niets of niemand ziet. Je voelt de spanning van je af glijden als je je eerste tekst zegt…”

________________________________________________________________________________________________

Lijkt het jou nou ook zo leuk om de bühne op te gaan als acteur/actrice? Nou, dat ís het ook! We krijgen vaak de vraag hoe wij daarin te werk gaan. Allereerst is het belangrijk om te weten dat iedereen welkom is bij Toneelgroep Klim Op. Voor geïnteresseerden is er de mogelijkheid om eerst te ‘snuffelen’ aan onze vereniging en het toneelspelen. Voordat je lid wordt mag je in een kindertoneelstuk meespelen. Dat betekent wel wekelijks repeteren (ongeveer 3 maanden, voorafgaand aan de voorstelling), teksten leren en je inzetten voor de voorstelling.
Wij kunnen dan ervaren wat voor vlees we in de kuip hebben en jij kunt ervaren wat je van de vereniging Klim Op vindt én of je toneelspelen ook echt leuk vindt. Vind je het leuk? Dan ben je welkom om lid te worden.

Ook achter de schermen is er genoeg te doen

Vind je toneel spelen toch niet zo leuk, maar vind je onze vereniging wel gezellig? Je  bent van harte welkom om ons te ondersteunen op allerlei manieren! We hebben bijvoorbeeld een leescommissie. Dat zijn een aantal leden die toneelstukken doorlezen en selecteren. Daarnaast is er een technische commissie die verzorgt dat onze decors in goede staat zijn en vervoerd worden naar de plekken van onze voorstellingen. Zoals je ziet: er is veel meer te doen binnen onze vereniging, dan alleen toneelspelen. Zonder decor, kostuums, grime, scripts en gezelligheid kunnen de spelers en regisseur geen goed stuk op de planken brengen.

Voor meer informatie of om vrijblijvend een keertje te komen kijken op een repetitie kun je contact opnemen met ons secretariaat. De contactgegevens zijn te vinden op onze contactpagina.

________________________________________________________________________________________________

“Je stapt nog een keer het podium op en gaat in een rij staan met jouw mede-spelers. De heren en dames met wie je een tijd intensief hebt samengewerkt om tot dit resultaat te komen. Je pakt de hand van jouw buurman en/of buurvrouw en buigt nog één keer voor het applaudisserende publiek en neemt de staande ovatie in ontvangst. De spelers bedanken regisseur, grimeur, licht en geluid en dan valt het doek. Dit is écht gaaf!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *